Programok/HelloBalaton/2021. okt. 16 - 17.

Gasztrohegy Badacsony – világok konyhája | 2021. október 16-17.

Gasztrohegy Badacsony – világok konyhája | 2021. október 16-17.

Csodás ízek és színek a tányéron, a világ konyhái által ihletve - Gasztrohegy a világ körül október 16-17-én! Olaszország, Franciaország, Baszkföld, Marokkó, Spanyolország ízeivel és Badacsony nagyon szerethető, őszi arcával találkozhat aki ellátogat a résztvevő gasztrohelyekre most hétvégén. Minden egyes résztvevő egy-egy ország jellegzetes ételeivel készül.

Több helyszínenBadacsonyörs Füredi út 29.2021-10-162021-10-17

Gasztrohegy Badacsony – világok konyhája | 2021. október 16-17.

Csodás ízek és színek a tányéron, a világ konyhái által ihletve – Gasztrohegy a világ körül október 16-17-én! Olaszország, Franciaország, Baszkföld, Marokkó, Spanyolország ízeivel és Badacsony nagyon szerethető, őszi arcával találkozhat aki ellátogat a résztvevő gasztrohelyekre most hétvégén. Minden egyes résztvevő egy-egy ország jellegzetes ételeivel készül.

Hogyan működik?

Tervezd meg te a gasztrotúrádat és járd be a hegyet. Kóstolj több helyen: a Gasztrohegy fogások kóstoló adagok, hogy mindig legyen miért tovább indulni. Kóstolnál kedvezményesen? 4 kóstolásra és buszozára feljogosító hétvégi gasztrohegy bérletet is vásárolhatsz kedvezményesen, amelyhez 4 bor+étel párosítás jár.

 



Mivel készülnek a résztvevők?
A Laposa Birtok séfje Baszkföldre kalandozott, és 2 fogást is bemutat a hétvégén. A Baszk konyha legfőbb alapanyagai a kiváló minőségű halak, húsok, és kolbászok.
• Patatas a la riojana / Baszk paprikás krumpli, txistorra kolbásszal /
• Esturioa a la salsa verde / Tokhal, zöld mártásban”
(fotó: Kovács Fanni)
Az Istvándy Borműhely Mexikó felé veszi az irányt:

Pozole con pollo (mexikói raguleves bográcsban)
Arroz con leche (sült rizs mazsolával, fahéjjal)
A Vánkos spanyol ételeket alkotott most hétvégére:
Carrillada- szaftos marhapofa mandulás, füstölt paprikás zöldségragu, romesco szósz
• Vega: zöldségraguval töltött padlizsán helyi friss sajttal sütve, romesco szósz
Tölgyes Kúria – Riza Oroszország ízei felé kalandozik.
• Borscs leves szerintünk
• Sztroganov Marha
A Kisfaludy-ház Étterem olasz menüsort kínál.
• Vargányás cappuccino
• Római Pizza (húsos/vegán)
• Panna Cotta
A Neptun Badacsony és Tilia Borvendéglő Thaiföld ízeit hozza el Nektek.
• Csilis mangó és ananász korianderrel
• Csirke és édesburgonya leves
• Fogas filé, thai zöld curry mártás, mazsolás jázmin rizs.
A Borbarátok Vendéglő Marokkóba kalandozik.
• Harira leves (fűszeres lencseleves)
• Tajine de poulet (marokkói csicseriborsós csirke kuszkusszal)
A Hableányban pedig Franciország kulináris fogásait kóstolhatjuk.
• Bouillabaisse (provence-i halpörkölt, mely tigrisrákból, fekete kagylóból, sügérből és tokhalból készül).
• Cassoulet (egy hagyományos Dél-Francia egytálétel, babból, sertéskörömből, kacsából és szarvaskolbászból)
A francia életérzést tökéletesebbé téve francia Champagne-t ajánlanak fogásaink mellé. A hétvége folyamán kóstolható lesz Victor Mandois Veilles Vignes Brut Champagne 2008.
Megannyi lehetőséget nyújt az otthonunk – Borbély Tamással az idén Magyarország Legszebb Szőlőbirtokának választott Borbély Pincészet vezetőjével beszélgettünk
/Badacsony/2021.10.23.

A Borbély Családi Pincészet tavaly elnyerte az év borásza díjat, idén őket választották Magyarország Legszebb Szőlőbirtokának. Borbély Tamással, a pincészet vezetőjével beszélgettünk.

Tovább