Gasztrohegy Badacsony – világok konyhája | 2021. október 16-17.
Csodás ízek és színek a tányéron, a világ konyhái által ihletve – Gasztrohegy a világ körül október 16-17-én! Olaszország, Franciaország, Baszkföld, Marokkó, Spanyolország ízeivel és Badacsony nagyon szerethető, őszi arcával találkozhat aki ellátogat a résztvevő gasztrohelyekre most hétvégén. Minden egyes résztvevő egy-egy ország jellegzetes ételeivel készül.
Hogyan működik?
Tervezd meg te a gasztrotúrádat és járd be a hegyet. Kóstolj több helyen: a Gasztrohegy fogások kóstoló adagok, hogy mindig legyen miért tovább indulni. Kóstolnál kedvezményesen? 4 kóstolásra és buszozára feljogosító hétvégi gasztrohegy bérletet is vásárolhatsz kedvezményesen, amelyhez 4 bor+étel párosítás jár.
Mivel készülnek a résztvevők?
• Patatas a la riojana / Baszk paprikás krumpli, txistorra kolbásszal /
• Esturioa a la salsa verde / Tokhal, zöld mártásban”

• Arroz con leche (sült rizs mazsolával, fahéjjal)
• Carrillada- szaftos marhapofa mandulás, füstölt paprikás zöldségragu, romesco szósz
• Vega: zöldségraguval töltött padlizsán helyi friss sajttal sütve, romesco szósz

• Borscs leves szerintünk
• Sztroganov Marha
• Vargányás cappuccino
• Római Pizza (húsos/vegán)
• Panna Cotta
• Csirke és édesburgonya leves
• Fogas filé, thai zöld curry mártás, mazsolás jázmin rizs.
• Harira leves (fűszeres lencseleves)
• Tajine de poulet (marokkói csicseriborsós csirke kuszkusszal)
• Bouillabaisse (provence-i halpörkölt, mely tigrisrákból, fekete kagylóból, sügérből és tokhalból készül).
• Cassoulet (egy hagyományos Dél-Francia egytálétel, babból, sertéskörömből, kacsából és szarvaskolbászból)
A francia életérzést tökéletesebbé téve francia Champagne-t ajánlanak fogásaink mellé. A hétvége folyamán kóstolható lesz Victor Mandois Veilles Vignes Brut Champagne 2008.