Gasztrohegy 2021 – Őszi Tapasok hétvégéje
Őszi Tapasok hétvégéjével újraindul Badacsony legnagyobb gasztro sorozata a Gasztrohegy! 10 vendéglátóhely vár tematikus gasztro-hétvégékkel és Badacsony egy olyan arcával, ami csak ilyenkor, a nyugodtabb időszakban mutatja meg magát. Ilyenkor igazán van idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket, a konyhában van idő kísérletezni, kreatívan alkotni, a vendégek pedig élvezhetik az otthonos, személyesebb vendéglátást. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és egy olyan gasztrotúra, amit te alkotsz meg magadnak. Ez a GASZTROHEGY!
Hogy működik?
• Tervezd meg te a gasztrotúrádat és járd be a hegyet!
• Keresd a Gasztrohegy buszokat (egy út 1000 Ft)
• Kóstolj több helyen: a Gasztrohegy fogások kóstoló adagok, hogy mindig legyen miért tvább indulni!
• Belépő nincs, mindenhol a saját fogyasztásodért fizetsz!
• Ha sokan vagytok, érdemes előre foglalni.
Résztvevő gasztro helyek:
Hableány × Bonvino Hotel × Tilia Borbendéglő × Pláne Badacsony borterasz × Borbarátok Étterem × Istvándy Borműhely × Laposa Terasz × Kisfaludy-ház Étterem × Vánkos × Tölgyes Kúria
És hogy milyen finomságokra számíthatunk most hétvégén?
A Hableányban inycsiklandozó mini lángosokkal várnak, lesz kaviáros, harcsás, tapenádos!
A Kisfaludy-ház az alábbi finomságokkal készül:
• Libamájas kalács burger.
• Túrós csusza pörccel, kaporhabbal
• Sous vide libamell szőlőmustban, zelleres almapürével, céklás tápiókával
• Füstölt tojásgyümölcskrém vargányával, olivás bagetten
A Bonvino tapas tálja pedig igazi íz- és forma-kavalkádot rejt.
Olyan izgalmak kaptak helyet rajta, mint a pizzás grill kolbászka mangóval, az édes morzsában sült pacal kerti füvekkel, fokhagyma muzsdéjjal, és. amini kacsa burger savanyított zöldségekkel.