Hétvégén startol az évadzáró Gasztrohegy hétvége Badacsonyban, ahol a tapasok lesznek a középpontban! Fedezd fel a helyi ízeket egy falatnyi Spanyolországgal fűszerezve a Gasztrohegy résztvevő helyszínein.
2024-ben minden eddiginél több helyszínnel indult újra a Gasztrohegy Badacsony, a környék legnagyobb gasztro összefogása. Az új helyszíneknek hála kitágult a tér is: Badacsonyörstől a Szent György-hegy lábáig összesen 13 helyszínen várnak tematikus gasztro ajánlatokkal a résztvevő helyszínek.
Összesen 7 fő helyszín és 6 kiegészítő helyszín került fel az idei térképre. A fő helyszíneken lehet kóstolni a tematikus Gasztrohegy ételeket, a kiegészítő helyeken borokkal, brunch-al, témához illő ajánlatokkal és programokkal várnak.
FŐ HELYSZÍNEK: Hableány, Laposa Birtok, Borbarátok, Bonvino Borbár, Tilia Borvendéglő, Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje (új), Folly Arborétum és Borászat (új)
KIEGÉSZÍTŐ HELYSZÍNEK: Istvándy Borműhely, Pláne Badacsony Borterasz, Gilvesy B-üzem (új), LaTéne Desszertműhely (új), Válibor Vinotéka (új), Hinta Badacsony (új)
Ízelítő a hétvége kínálatából
Laposa Birtok: Lazacos töltött gomba, sajtos cukkinigolyók
Hableány Badacsony: Patatas bravas, Albondigas, kovászos kenyér
Borbarátok: Balkáni tapas ízelítő (babzakuszka, füstös padlizsánkrém, ajvár), kemencés kenyér
Bonvino Borbár: Bonvino Tapas tál: sült kacsamáj vaníliás gubával, morzsában sült kucsmagomba kéksajtmártással, édes-savanyú pacal, vaddisznó tarja, alma chutney-val, vadkovászos kenyérlepény
Tilia Borvendéglő: Csülök terrine, füstölt pisztráng, marhahúsgolyó tapasok
Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje: Tempurált cukkini, füstölt mangalica tarjába tekert spárga, panko morzsás süllőpofa
Folly Arborétum és Borászat: Folly tapas-tál (Belugalencse saláta, Zöldfűszeres juhtúróval töltött sült cukkini, szárított paradicsom, Spenótos, gombás Quiche) Boróka Fehér 2024