Klasszikus és újragondolt hazai ízekkel vár a Gasztrohegy Badacsony sorozat a március 23-24-i hétvégén! A hagyományos fogások, mint a húsleves, a gulyás, a hortobágyi palacsinta, vagy a csirkepörkölt mellett kóstolhatunk szabolcsi töltöttkáposztát bárányhússal töltve, vagy vega töltöttpaprikát is a sorozatban résztvevő vendéglátóhelyeken.
A Gasztrohegy a badacsonyi vendéglátók izgalmas tematikus gasztro sorozata ősztől-tavaszig. Ilyenkor igazán van idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket, a konyhában van idő kísérletezni, kreatívan alkotni, a vendégek pedig élvezhetik az otthonos, személyesebb vendéglátást. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és egy olyan gasztrotúra, amit te alkotsz meg magadnak. Ez a Gasztrohegy.
MIVEL KÉSZÜLNEK A RÉSZTVEVŐ VENDÉGLÁTÓHELYEK?
Hableány: Jókai bableves zsírban sült pogácsával / Rakott burgonya
Bonvino Borbár: Paprikás krumpli, mangalica fasírt, brick tészta
Tilia Borvendéglő: Marhahúsleves, angol zeller, chips / Csirkepörkölt, galuska, dehidratált tojás
Borbarátok: Szabolcsi káposzta báránnyal töltve, tejfölhab, kacsazsíros bodag
Vánkos: Gulyás / Töltött paprika (vega)
Kisfaludy-ház: Lesőharcsa filé rác módra

Fotó: Fabó-Kovács Vivien