Gasztrohegy Badacsony – Világok konyhája
Októbertől újra indulnak a Gasztrohegy kalandok Badacsonyon! Az első hétvégén október 17-18-án Világok Konyhája, azaz Badacsony a világ körül! Minden egyes résztvevő egy-egy ország jellegzetes ételeivel készül.
Mi az a Gasztrohegy?
Badacsonyban októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
Mivel készülnek a résztvevő vendéglátóhelyek a Világok konyhája hétvégére?
Borbarátok Vendéglő • TÖRÖKORSZÁG
Borjú Adana bulgur ezme saláta • Török sült tejberizs, kókusz, pisztácia
Hableány • VIETNÁM
Kókusztejes halleves, koriander, lime • Ragadós malac mentával, tojással, üvegtésztával
Istvándy Borműhely • PERU
Ceviche, avokádó, kukorica • Pácolt marhaszív, édes burgonya, spenót, burgonya, kukorica
Kisfaludy-ház • AUSZTRIA
Szaftos sertéssült • Kaiserschmarrn/Császármorzsa
Bonvino Borbár • AUSZTRÁLIA
Ausztrál ízelítő: Kenguru, krokodil, grillen sült füstös csirke • Desszert: Pavlova torta
Laposa Birtok • FRANCIA POLINÉZIA
Kókusztejes polinéz nyers halsaláta • Sült fánk, kókusz karamell
Pláne Badacsony borterasz • THAIFÖLD
Tom Kha Goong
Tilia Borvendéglő • MAROKKÓ
Csicseriborsó leves • Báránytajine, kuszkusszal, kefta marhahúsból
Tölgyes Kúria • MEXIKÓ
Pikáns kukorica krémleves • Carne Asada marhasült, tortilla, avokádó saláta
Vánkos • FRANCIAORSZÁG
Francia hagymaleves, libamáj crème brûlée, házi brioche / Vega: sütőtök crème brûlée
RÉSZLETEK:
TIXA bérlet: https://tixa.hu/GASZTROHEGY-BADACSONY-BERLET-2020-2021