Gasztrohegy Badacsony – Világok Konyhája | 2022 október 8-9.
Október 8-9-én indul a 2022/2023-as Gasztrohegy szezon Badacsonyban, amikor a nyugodt sétákon, a jó borokon, a találkozásokon és a finom, izgalmas ízeken van a hangsúly. Az első alkalommal központban a Világok Konyhája. Ahány vendéglátóhely, annyi ország: ízek, illatok, inspiráció Izlandtól Izraelig, Kambodzsától Csehországig, Indiától Nagy-Britanniáig.
2022 őszétől újra indul a badacsonyi vendéglátók izgalmas tematikus gasztro sorozata, a Gasztrohegy! Ilyenkor igazán van idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket, a konyhában van idő kísérletezni, kreatívan alkotni, a vendégek pedig élvezhetik az otthonos, személyesebb vendéglátást. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és egy olyan gasztrotúra, amit te alkotsz meg magadnak. Ez a Gasztrohegy.
Hogyan működik?
• Tervezd meg te a gasztrotúrádat és járd be a hegyet!
• Kóstolj több helyen: a Gasztrohegy fogások kóstoló adagok, hogy mindig legyen miért tovább indulni!
• Belépő nincs, mindenhol a saját fogyasztásodért fizetsz!
• Ha sokan vagytok, érdemes előre foglalni.
Résztvevő Vendéglátóhelyek
Fő helyszínek: Laposa Birtok // Hableány // Bonvino Borbár // Borbarátok Étterem // Vánkos // Kisfaludy-ház Étterem
Kiegészítő helyszínek: Istvándy Borműhely // Éliás Borbirtok // Pláne Badacsony borterasz
Menü
Hableány • Kambodzsa • Num banh chok • Sach ko num cha yor”
Vánkos • Izrael • hummus sabih (hummusz, sult padlizsan szeletek, pácolt főtt tojás, sült csicseri, zaatar, petrezselyem, koriander) • mini csirke shawarma (mini pita, sült csirkecomb, tahini mártás, sült kápia, marokkói citrom)

Kisfaludy ház • Csehország • Sült, bőrös császárhús ropogós hagymaköntösben, sörmártásban, sült savanyított káposztával, pirított burgonyagombóccal
Éliás Birtok • Toszkán borsor és laposkenyér
