Programok/HelloBalaton/2020. okt. 16 - 18.

Variációk aBORra – A bor ezer arca Hévízen | Október 16-18

Variációk aBORra – A bor ezer arca Hévízen | Október 16-18

Ezen a hétvégén a borozás és a gasztro élmények szerelmeseinek kedvez Hévíz! A város több pontján, különleges boros ételekkel, italkülönlegességekkel, borkóstolással, sajtkóstolással kedveskednek a vendéglátóhelyek és a Hévízi Termelői Piac.

városszerteHévíz Termelői Piac2020-10-162020-10-18

Variációk aBORra – A bor ezer arca Hévízen

Ezen a hétvégén a borozás és a gasztro élmények szerelmeseinek kedvez Hévíz! A város több pontján, különleges boros ételekkel, italkülönlegességekkel, borkóstolással, sajtkóstolással kedveskednek a vendéglátóhelyek és a Hévízi Termelői Piac.

Lesz boros leves, sütemény, fagylalt, főtel de akár a borhoz készült egyedi őszi menüajánlat is. Egy biztos, mindenben benne lesz a bor, szó szerint is, hiszen a különleges ajánlatok keretében olyan fogásokat kínálnak az éttermek, amiknek nem csak kísérője, de fontos összetevője is Hévíz Város Bora, a Kányavári Krónika!

AHÁNY SÉF, ANNYI FÉLE HALAS ÉTEL

Az ÉnAnyósom Étterem séfjei Dénes György és Szücs Attila Sertés A’la Hvb2020 fantázianevű ételt készítenek főételnek, desszertjük pedig, a meggyes-mákos palacsinta borhabbal, „Após palacsinta” néven szerepel az ajánlatban. Az ételek október 10-25-e között kóstolhatják majd a vendégek.

Halas étellel készül a Brix Bistro, a Palace Hotel és a Hofbräu vendéglő. Azonban a halvariációk nagyon különbözőek lesznek, a Brix bistro tokhallall, sós túrógombóccal, chardonnay borhabbal készül, míg a Palace Hotelben fogassal töltött rétesbatyu, kagylós, rákos bormártással szerepel az étlapon, október 10-25-e között. A Hofbräu Vendéglőben viszont fogasfilét készítenek mustáros kéregben, tormás-körtés-kelkáposztás egytálételéhez, melyhez természetesen 1 dl Hévíz Város Bora is jár.

GASZTROSHOW KORLÁTLAN FOGYASZTÁSSAL

A Hotel Európa fit Citrus Éttermében október 17-én exkluzív büfévacsora lesz borsorral. Kivételes lehetősége, hogy a vacsorán nem csak szállóvendégek vehetnek részt, hiszen bárki foglalhat előre asztalt. A gaszroesten az ősz inspirálta fogásokat kóstolhatnak meg az ínyencek. Az vacsora ára tartalmazza a korlátlan ételfogyasztást és a borsort is. A gasztroshow-n olyan híres vendégséfek főznek, mint Vomberg Frigyes és Gumhert András.

LÁTVÁNYFŐZÉS

A Brix üvegteraszán három alkalommal is tartanak látványfőzést október 17-én, és ugyanezen a napon 11.00 és 17.00 óra között barista bemutatók is lesznek.
A Gesztenyés Workshop keretében a Hévízi Termelői Piacon október 17-én Paulinné Bukovics Mariann kertészmérnök tart előadást, majd Veress Ferenc mester séf főz valami különlegeset. Az ÉnAnyósom étterem szakácsának szakmai vezetésével október 17-én délelőtt az Alsópáhoki Kapo(l)cs Alkotóházban merülhet el a réteskészítés rejtelmeiben.

KÜLÖNLEGES ÉTELEK

A Tófürdő szállodájának éttermében, a Hotel Spa Hévíz Z’alacarte teremben október 10-25. között a chardonnay-vel készített Borkrémlevest, a Korona Étteremben október 16-18. között Chardonnay-s Pulykaérmék lesznek az étlapon. A Korona Étteremben desszertben is megkósolthatjuk a bort, hiszen almás-diós rakott kalácsot is kínálnak, chardonnay-s vaníliasodóval. A Sissi Kávézó és Fagylaltozó is különleges desszerttel készül a hétvégére, hiszen Kányavári Chardonnay fagylaltját, amit már október 10-től meg lehet kóstolni kimondottan erre az alkalommra kreálta. Vigyázat a mennyiséggel, hiszen a fagylalt 100%-ban borból készült. A hűvösebb időben ugyanitt lehet majd kóstolni édes desszertet is, ami egy finom torta lesz ugyancsak chardonnay bor felhasználásával.

TOVÁBBI ÉRDEKES PROGRAMOK A VÁROSBAN OKTÓBER KÖZEPÉn

A Festetics téren október 17-én, immár 4. alkalommal LED falra vetített filmet láthatnak. Igazi különlegesség, hogy ez alkalommal egy klasszikus némafilm lesz műsoron, amit élő zongorakísérettel élvezhet a közönség. A zongorista egyébként aznap a város több pontján is felbukkanhat, hiszen különleges „guruló zongorája” lehetővé teszi, hogy a belváros több pontjára is elvigye a kellemes dallamokat.
Kertészeti centrumban 17-én és 18-én Gesztenyés Weekend-re kerül sor, ahol nem csak a növénnyel, de a legkölönbözőbb gesztenye felhasználási módokkal és ételekkel is megismerkedhetünk majd.