Március utolsó hétvégéjén folytatódik a kulináris ízutazás Siófokon, jön a GasztroFok Tavasz! Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket is.
2025-ben két alkalommal is várják a szolgáltatók az érdeklődőket, az első GasztroFok ízutazó hétvége március 29-30. között lesz, tele izgalmakkal! A rendezvény idei fővédnöke Fodor Noel, Siófok ifjú tehetsége, a Bocuse d’Or 2024-es döntőjében a „Legszebb tál” különdíjat nyert magyar csapat tagja!
A márciusi GasztroFok tavasz és a novemberi GasztroFok ősz a különböző évszakok speciális kínálatát hivatott felvonultatni az érdeklődők számára, ezzel is erősítve azt, hogy „Siófok egész évben vár. A kínálatban egyaránt megtalálhatóak helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gurmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is.
Ami biztosan lesz
Különleges reggeli brunch kínálat az After & Brunch, valamint a Café Maran jóvoltából. Minőségi borok az Aligai Horváth Pincészetből. Esztétikai és igazi vidékies kulináris élmény az Apa Világából. Füstös különlegességek a Déli Part smookeréből. Az olasz ízek kedvelőinek elkápráztatása a Bella Italia, a Pietro és az Egy Csipet Nápoly jóvoltából. Mindemellett igazi magyaros ízek az Öreg Halász és a Sanyi Sarok konyhájából. Ázsiába repíti a látogatókat a Sushi Bár és mindenképp érdemes kipróbálni a Kiskert egyedi ízvilágát is. Ha pedig már jól laktunk, természetesen a desszert sem maradhat el, irány a Dinasztia Cukrászda. A kisgyermekeseknek pedig felejthetetlen élményt nyújt ezen a hétvégén is a HashtEgg Toyee kalandpark. Március 29-30-án zenés programok, animáció, kedvezmények és speciális kínálat várja az érdeklődőket!
Gasztrotérkép
Forrás: Siófok város Önkormányzata